30/05

Dikke merci

Het is zover, de deuren hangen tegen de gevel! Het resultaat is een staaltje teamwerk, ambacht, labeur, enz. Dikke merci aan iedereen die hier werk, passie, tijd en energie hebben in gestoken!

 

 

 


25/03

KLEUR

Wow. Daar staan ze dan, in het atelier van Jo en Koen Myncke. Klaar om bevestigd te worden aan de gevel. Wij kijken er naar uit: terug een beetje kleur bij in de straat. En hopelijk daardoor wat extra vrolijkheid op ieders gezicht.


04/02

Het hoopje

Daar ligt het dan. Het hoopje deuren. Bij Labeur. Een 30 stuks. Klaar om te schilderen. Hopelijk snel.


25/01

Colors

Een mens moet ergens de kaas vandaan gaan halen. BOSS Paints is de naam. Do you see the link? Van inspiratie tot realisatie. Nog even en hij hangt, die gevel.13/12

Labeur!

Na een brand in de oude UCO gebouwen te hebben overleefd, gaat het er terug heel wat beter aan toe met onze deuren. Ze worden namelijk helemaal opgelapt door het team van Labeur. Wij leverden de juiste maten aan, Labeur ging meteen (letterlijk) aan het zagen, zette er een stukje aan waar nodig, vult nog alle gaatjes op ook. Resultaat: we kunnen sneller aan het schilderen dan gedacht. Daarvoor zijn we dan weer een grote stap vooruit gegaan met de mensen van BOSS Paints. Een bleke, donkere of variabel gekleurde versie, welke zal het worden denk je? Oh ja ...


01/09

Next phase

Het heeft even geduurd (neen, niet gedeurd), maar de volgende fase kan starten! Yes!

Welke fase?? De fase waarin je elke deur op de juiste maat gaat verzagen en (daar waar nodig) opvult met hout. Dat heeft even op zich laten wachten. We moesten immers over zo goed als elke deur beschikken vooraleer te bepalen wat er met welke deur moet gebeuren. En verder zijn we ook een dochter rijker geworden, waar we ook maar al te graag tijd voor vrijmaken, waardoor we onze deadline al lang niet meer halen.

Maar goed, no stress voor dit project. Het volgende werkje zal nu door Linde uitgevoerd worden, met name dus het berekenen en bepalen van hoeveel centimeter er links, rechts, boven of onder van elke deur af moet worden gezaagd, zodat die zal passen in de mozaïek. Het gehele plaatje is voor de zekerheid ook nog eens nagemeten ter plaatse door De Noordboom, die ook de plaatsing voor zich zal nemen.

Het zagen en opvullen met hout daar waar vroeger glas in zat, zal dan binnenkort starten bij Labeur. En met BOSS Paints bekijken we ondertussen in welke kleuren we gaan verven. Suggesties?


22/10

Like a BOSS

Wij brachten deze week een bezoekje aan onze verfsponsor, BOSS Paints. Main question? Welke kleuren? Maar ook: hoe stem je die af op het verhaal achter de deur? En hoe bereiken we meer mensen met het project? En oh ja, koffie of thee?


11/10

Puzzelen

We hebben 20 deuren. Afgeschuurd. Puzzelen maar!


06/05

Politici en bewoners stoppen tijdens fietstocht bij Gedeurfd

Onder impuls van 'wijkregisseuse' Karolien Lecoutere (en vergezeld van een stralende zon) stopten burgemeester Daniël Termont, schepen Tine Heyse, Tom Balthazar en Filip Watteeuw, en een (meer dan verwacht) grote groep bewoners uit de Bloemekenswijk even bij ons thuis voor wat meer uitleg omtrent het project. Nu, er zijn belangrijker problemen op te lossen dan de nodige funding te vinden voor een sociaal-artistiek project als het onze, maar toch, wat uitleg kon geen kwaad. En bovendien, wij zagen alweer meer stralende gezichten dan zonder ons initiatief. Doel bereikt, voila! En wat bracht het bij ons teweeg? Wel, het heeft ons in ons drukke bestaan van de laatste maanden aangezet om te zeggen: 'Die mozaïek voor de gevel, die moeten we dringend opnieuw gaan uittekenen, wanneer zou dat lukken?'. Ons Gents accent bedenkt u er zelf wel bij.


29/04

Wijk van de maand

Wij zijn nog maar pas verhuisd en de Wijk van de maand is ... de Bloemekenswijk. Er is toch geen verband zeker? Wij hopen van niet. Wat gebeurt er zoal in die maand? Wel, zaterdag rijden burgemeester Termont en enkele schepenen per fiets door de buurt. Hun vijfde halte: GEDEURFD. Wanneer zouden de deuren aan de gevel worden geplaatst?


28/01

Nieuwe aanwinst

Ze lijkt nog niet versleten, maar ze is het wel, dit robust exemplaar. Schuren maar.


06/01

KLEUR

Geen kleur te bekennen op deze site, buiten dan foto met 'het bankje'. Daar zal BOSS wél voor zorgen. Maar zover zijn we nog niet. Er moet eerst nog heel wat gesleurd, gezaagd en geschuurd worden. Steek jij een handje toe?


31/12

2014

De laatste blog voor dit jaar, wat we afsloten met een heel tof interview. Fotograaf van dienst: Pieter Cantaert. Die legde alvast dit kleurrijke bankje vast op zijn gevoelige plaat. Dat kunnen we toch niet in zwart-wit weergeven, dachten wij. Het verslag? Dat is voor volgend jaar. Iets meer geduld hebben is namelijk een van onze goede voornemens. Wat 2013 betreft, willen we je enorm danken voor jouw interesse in ons project. We hopen dat je van de foto´s en verhalen hebt kunnen genieten. Voor 2014 uiteraard de allerbeste wensen. Onze wens is dat 'Gedeurfd' ook een beetje jouw project wordt. Daar zijn we stiekem benieuwd naar jouw antwoord op de vraag: wat zou jij in 2014 wel eens willen deurven dat je tot nu toe nog niet hebt gedeurfd...?


27/12

Bombardement

Na een boeiend gesprek met opa Marcel over zijn vroegere voordeur, of beter, over de oorlog toen de voordeur er nog in zat, maar er uit vloog tijdens een bombardement in 1940, nam Jan dit familieportret in de Achilles Musschestraat, nabij het Sint Pietersstation.


26/12

Elk de helft

Alweer zo eentje om je vingers bij af te likken. Elk de helft dan maar? De ene bij Schrauwen. De andere bij 'Gedeurfd'? Akkoord!


25/12

Nadine en Marc

Morgen gaan we nog eens een deur ophalen in het Gentse. Bij Nadine en Marc. Wie dat zijn? Geen idee. Maar het lijken zeer boeiende mensen. Ze deurven alvast spontaan te reageren op het artikel uit De Standaard. Dat vinden wij wijs.


23/12

Kunst

Deze week gingen we langs bij de Sporen om enkele deuren die zijn afgeschuurd te komen halen, en nieuwe daar binnen te brengen. Deze namen we mee naar vzw Labeur, waar ze verder zal worden opgelapt. Prachtig als je het ons vraagt. Om even stil van te worden. Kunst, zou je kunnen zeggen.


23/12

Authenticiteit

 

Authenticiteit. Dat is wat je ervaart als je Atelier Schrauwen binnen komt. En neen, dan hebben we het niet enkel over de materialen waarmee ze daar werken. Het zijn die twee, weet je wel. Jef en Eddy. Mensen met een hart. Je voelt hun warmte tot in je keel via de koffie die ze jou aanbieden bij een bezoekje. Dank!


22/12

Kleintjes

Bij Compagnie de Sporen zijn ze klaar met het afschuren van de eerste reeks deuren. En daar zijn af en toe iets kleinere exemplaren bij. Het deel erboven bestond voornamelijk uit glas, wat later zou moeten worden opgevuld met nieuw hout. Daarom werden die stukken ervan afgezaagd. Van dergelijke deuren gebruiken we dus enkel het (onderste) gedeelte waarvan we zeggen: toch jammer dat dit anders op de brandstapel zou belanden?!


21/12

Ode

Als we dan toch bezig zijn met portretten maken, gaan we ook even zelf voor de lens. Toen wisten we nog niet dat het een dochter werd. Ode aan Jan: Dankjewel. Over.


19/12

Wij hangen een vlag uit voor de stadsrand

 

OVER DE RAND is een actie die met behulp van echte en digitale vlaggen uitdagende, potentiële plekken in de stadsrand letterlijk markeert.

Voor deze plekken heeft LABO RAND op eigen initiatief in woord en beeld ideeën over de verdere evolutie van de stadsrand uitgewerkt.

De ideeën hiervoor zijn vooruitstrevend, uitdagend en misschien soms bewust overdreven.
Hiermee wil LABO RAND een debat op gang brengen bij een ruim publiek: in de eerste plaats de stadsrandbewoners, maar ook het stadsbestuur, vakmensen, studenten enz.

Kortom iedereen die zijn stem wil laten horen wordt uitgedaagd om zelf ook een (digitale) vlag te planten en om zijn ideeën met tekst, afbeelding of video op deze website toe te voegen.

Hoe meer ideeën, hoe rijker het debat!

Daarom voegden wij 'gedeurfd' onze vlag toe.

http://overderand.be/


18/12

De (m) kant van de organisatie

Een blog over jezelf? Neen, er zijn interessanter dingen. Maar kijk, mocht u het nog niet weten, zo kan u een gezicht plakken op de mannelijke kant van de organisatie.


18/12

Duurzame stedenbouw

Duurzame stedenbouw, dat ligt me nauw aan het hart. Om die reden zochten we naar een alternatief voor bakstenen en consorten. En zo kwamen we in contact met mensen die we nog niet hadden ontmoet, daarna met anderen die we ook nog niet hadden ontmoet. Bleek dat die allemaal warm werden van ons project. En van het één kwam het ander, weet je wel. Al is er nog veel werk te doen. Geef jij ons een duwtje in de rug? /nl/home


17/12

Ondertussen bij de Sporen

Hier kroop werk in. Veel werk. En daar is veel geduld voor nodig. Maar wie heeft dat nog? Wel, de mensen bij 'vzw Compagnie de Sporen'. Prachtig werk als je het ons vraagt. Op welke plek in de gevel zouden we die deur nu plaatsen?

http://www.compagniedesporen.be/


16/12

Cool

D

Stijn, de man die samen met de hele 'HEISME crew' deze fantastisch mooie, strakke site heeft ontwikkeld. Zo cool!